Sık sık kimyasal ilaç kullanılması, (özellikle antibiyotikler, ağrı kesiciler, doğum kontrol hapları ve depresyon ilaçları gibi) sık sık şekerli, mayalı yapay yiyecekler ile protein ve karbonhidrat ağırlıklı gıdaların karışık yenilmesi, pastörize süt ve fabrikasyon gazlı içeceklerin sık sık tüketilmesi sonucunda, sindirim sistemimiz de zararlı mikro organizmaların (bakterilerin, mayaların ve mantarların) üremesine ve çoğalmasına ortam hazırlarız.
Bu parazitler çoğunlukla bağırsaklarımızın çeperlerinde ki sümüksü zarın içinde yaşar, kanımızla beslenir ve zehirli fizyolojik ifrazat lar (toksinler) salgılar. Salgılanan bu toksinler ise “başımızın ağrımasına, çabuk yorulmamıza, sık sık soğuk algınlığına yakalanmamıza, göz, mesane ve böbrek iltihaplanmalarına, kuvvetli mide ve karaciğer ağrılarına” yol açar. Ayrıca bu organizmalar bağırsaklarımızdaki faydalı mikro floranın tahrip olmasına da (disbakteriosis) neden olur.
“Zararlı mikro organizmaların (parazitlerin) neden olabileceği sağlık sorunlarının önceden tahmin edilmesi çok zordur.” Bu nedenle yukarıda bahsettiğim şikayetler ortaya çıktığında “bağırsaklarınız da zararlı mikro organizmaların oluşabileceği ihtimali mutlaka dikkate alınmalıdır.”
Hastalık yapıcı parazitlere (zararlı mikro organizmalara) karşı “en basit ve en etkili çözüm zaman zaman propolis, çiğ sarımsak veya kantaron yağı, kabak çekirdeği yağı, keten tohumu yağı, çörek otu yağı ve sığla yağı gibi bitkisel yağları kullanmaktır.” Bunların tamamı da çok güçlü doğal antibiyotiktir. Ancak her şeyin şeyin aşırı tüketiminin faydadan çok zarar vereceği de dikkate alınmalıdır.
Özellikle sarımsak tüketiminde (vücudumuz da kalıcı kokuya neden olmaması için) dikkat edilmesi önemlidir. Yemeklerimiz ve salatalarımızda yediklerimizin yanı sıra, zaman zaman haftada 3-4 diş sarımsak tüketimi (bence) alınması uygun olan miktardır. (Sağlıklı bağırsak florası oluşturmak gerektiğinde ihtiyaç duyulan sarımsak miktarı farklıdır.)
Sarımsağın iyice çiğnenerek tüketilmesi daha faydalıdır. Çiğnemekte zorlananlar ise, bir diş sarımsağı dörde bölerek hap gibi yutabilirler. Çiğnediğinizde ağzınızda, boğazınızda ve midenizde güçlü bir yanma duygusu hissedebilirsiniz. Sarımsak suyu hastalık yapıcı bakterileri öldürürken, bakterilerin neden olduğu mikro yaralara da etki eder.
Ayrıca dolaşım sistemi bozukluğu olan insanlar daha güçlü bir mide yanması hissedebilir. Çünkü “sarımsak çözülmüş halde germanyum elementi içeren tek gıda maddesidir. Germanyum ise damarlarımızın temizlenmesinde ve hücre yenilenmesinde çok etkilidir.”
Sarımsak kokusunu gidermek için yatmadan önce limonlu bal şerbeti içebilir, elma yiyebilir, limon veya portakal kabuğu, bir tutam maydanoz veya bir iki tane karanfil çiğneyebilirsiniz.
Saygılarımla,
Ümit Yurtkuran
Kendisiyle çok büyük bir şans eseri tanıştım ve doktorların antibiyotik ile bir haftadan önce iyileştiremeyeceği beni 24 saat gibi kısa bir sürede ayağa kaldırdı. Tatilimin güzel geçmesini sağladı. Allah razı olsun kendisinden ve ilminden..
Merhaba paylaşsanızda istifade etsek. Selamlar
Fevkalade faydalı bilgi olmuş. Her kes yapabilir.????
Elinize emeğinize sağlık lik
Önemli, uygulanabilir tavsiyeler. Teşekkür ederim.
İyi ki varsın 33 yıllık ağrımı Allah’ın izniyle sona erdirdiniz. Bu nedenle size her zaman dua ediyorum
Allah sizi korusun ve gözetsin
Çok teşekkür değerli bilgiler için