Anasayfa / 1.SAYFAYA DA EKLE / SADECE DOĞRU BESLENEREK SAĞLIĞIMIZLA İLGİLİ NELER OLACAĞINI BİLİYORMUSUNUZ…???

SADECE DOĞRU BESLENEREK SAĞLIĞIMIZLA İLGİLİ NELER OLACAĞINI BİLİYORMUSUNUZ…???

Doğru beslenip toksinlere, inflamasyon nedenlerine birazcık dikkat edip gerektiği kadar hareket ederek, sağlığınızın büyük oranda düzeleceğinden emin olabilirsiniz. Ancak sadece doğru beslenmenin sağlayacağı faydalar bile az değil.

Örneğin;

*Her yaşta kendinizi daha güçlü, daha enerjik hissedebilirsiniz.

*Doğacak bebeğinizin bağışıklık sisteminin güçlü olmasına neden olarak, enfeksiyonel ve genetik denen bir çok hastalığa yakalanmasını engelleyerek daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

*Fazlalıklarınızı vererek kilo problemlerinizden kurtulursunuz ve bir daha kilo alma endişeniz olmaz.

*Kolestrol ve trigliserit seviyenizi dengeleyerek (zaten hastalık değil) sağlığınız için risk oluşturmasını engelleyebilirsiniz.

* Damar tıkanıklığını, kalp ve damar hastalıklarını, yüksek tansiyonu ve felci önleyebilirsiniz.

*Başta yemek borusu, mide, kolon, pankreas, prostat, meme (araştırmalarda “meme kanseri olanların %90’ında bağırsakların normal çalışmadığı” görülmüştür) kanserleri olmak üzere tüm kanser türlerine karşı hastalık riskinizi azaltabilirsiniz.

*Görme bozukluklarına karşı direnciniz artar. İlerleyen yaşlarda bile görme seviyenizi koruyabilirsiniz.

*Özellikle tip-2 diyabeti önleyebilir, eğer varsa iyileştirebilirsiniz.

*Dişlerinizde (tartar), eklem yerlerinizde, böbrek ve safra kesenizde taş oluşumu gibi her türlü kireçlenmeyi önleyebilir, hatta mevcut şikayetlerinizi ortadan kaldırabilirsiniz.  

*Bağırsak floranız sağlıklı olacağı için kabızlık ve ishal gibi sindirim bozukluğunuz olmaz, hemoroidi rahatlıkla önleyebilirsiniz.

*Erken bunama, parkinson ve alzheimer gibi yaşlılık hastalıklarını önleyebilirsiniz.

*Mevcut yaşınızdan daha genç görünerek, daha sağlıklı ve uzun bir ömür geçirebilirsiniz. İleri yaşlarda yaşam kaliteniz düşmeden, sağlıklı bir ömür geçirebilirsiniz.

*Asıl önemlisi bağışıklık sisteminiz sürekli güçlü olacağı için kolay kolay hasta olmaz, varsa mevcut hastalıklarınızın büyük bir kısmından kurtulabilirsiniz.  

(“Hasta olmamak için yapılması gerekenler” hakkında detaylı bilgiler “Kanserle Savaşırken Öğrendiklerim” de. Bu kitap hayatınızı değiştirebilir.)

Daha sağlıklı ve umutlu bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle?

Saygılarımla,

Ümit Yurtkuran

imzamiz

Ayrıca bunu da okuyabilirsiniz

…………………………………………………………………..……………………………………………… HEMEN BİZE YAZIN:  

İÇİMİZDEKİ SESSİZ VE ÖLÜMCÜL TEHLİKE KRONİK İNFLAMASYON (4) NEDENLERİ…

Eğer proinflamatuar gıdalarla beslenme şekli terkedilip, antioksidan özelliği fazla gıda alımı artırılarak bağışıklık sistemi güçlendirilip ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir