Anasayfa / 1.SAYFAYA DA EKLE / YANLIŞLARINIZI DÜZELTMEK İÇİN HASTA OLMAYI BEKLEMEYİN…!!!

YANLIŞLARINIZI DÜZELTMEK İÇİN HASTA OLMAYI BEKLEMEYİN…!!!

Çocukluğumuzdan itibaren bedenimizin dış temizliğine ve bakımına ilişkin pek çok şey duyar, öğrenir ve uygularız. Çeşit çeşit sabunlar, şampuanlar, saç kremleri, duş jelleri, losyonlar, çeşit çeşit makyaj malzemeleri, deodorantlar, parfümler, jöleler vesaire (tamamı da bizi zehirleyen toksin kaynağıdır) hep dış temizliğimiz ve görüntümüz içindir.

Ancak günlük hayatımızda yaptıklarımız, yediklerimiz, içtiklerimiz, kullandıklarımız, soluduğumuz hava ve diğer etkenlerle, vücudumuz içinde neler olup bittiğini, kirlenip kirlenmediğini, kirleniyorsa temizlenip temizlenmediğini, temizleniyorsa nasıl temizlendiğini pek düşünmeyiz.

Her şeyiyle kirli bir dünyada yaşıyoruz”. Soluduğumuz hava; toz, duman, egzoz gazı ve endüstriyel atıklarla kirlenmiş. Yediğimiz meyve ve sebzeler; hormonlar, böcek ilaçları ve diğer tarım kimyasalları ile dolu. Devamlı olarak antibiyotikler, hormonlar ve başka kimyasal ilaçlarla beslenen hayvanlardan elde edilen et ve et ürünleri, yumurtalar, içi kimyasal katkı maddeleri ile dolu, çeşit çeşit yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri yiyoruz.

Çeşitli kimyasal katkı maddeleri ile lezzetlendirilmiş fast food tarzı yapay gıdalarla beslendiğimizi sanarak, rafine edilmiş, işlenmiş, sayısız fabrikasyon yapay yiyeceklerle, sayısız kimyasallar tüketiyoruz. Genel olarak günlük hayatımızda; yoğun şekilde kanserojen kimyasallar içeren tuz ruhu, çamaşır suyu, deterjanlar gibi temizlik ve çok çeşitli kişisel bakım ürünleri kullanarak zehirleniyoruz.

Vaktimizin pek çoğunu doğal yollarla havalandırılmayan, modern inşaat teknikleri ile yapılmış, enerji tasarruflu, alışveriş merkezleri, rezidanslar, hastaneler ve iş yerleri gibi, soluduğumuz havanın sürekli kimyasal toksinlerle kirlendiği, negatif iyon yoksunu kapalı mekanlar da geçiriyoruz.

İnşaatlarda kullanılan hava geçirmez yalıtım malzemeleri, boyalar, yanma geciktirici kimyasallar, evde ya da iş yerlerinde kullandığımız eşyalardan yayılan toksinler soluduğumuz havayı sürekli kirletiyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, sürekli stres altında çeşitli bahanelerle her fırsatta kimyasal ilaçlar kullanıyor, alkol ve tütün ürünleri tüketiyoruz.

Şikayetlerimiz başlayıp hasta oluncaya kadar, hatta “hastalandıktan sonra bile bedenimizin iç kirliliği” aklımıza bile gelmez. Oysa sağlığımız için, vücudumuzun iç temizliği, bedenimizin dış temizliği ve bakımından çok daha fazla önemlidir.

Çünkü insan vücudu trilyonlarca hücreden meydana gelir. Bu hücreler “Allah’ın koyduğu yasalara uygun olarak, sürekli ölür ve ölenlerin yerine yenileri oluşur”. Bu sayede bütün organlarımız ve sistemlerimiz canlılığını devam ettirir ve hiç ara vermeden sürekli çalışır.

Yıllar boyu çeşitli şekillerde aldığımız bu zararlı toksik maddeler vücudumuzda birikir, birçok hücremizi öldürür, bazı organlarımızı hasta eder ve vücudumuzda birçok şikayetin ortaya çıkmasına neden olur. Hiç kimsede bu hastalıkların ya da şikayetlerin asıl nedeninin, senelerce yaptığı yanlışlar sonucu vücudumuzda biriken toksik atıklar olduğunu düşünmez.

Peki; tüm bu kimyasal kirliliğe ve olumsuzluklara rağmen nasıl oluyor da ölmeden  günlük hayatımıza devam edip hem de uzun sayılabilecek bir zaman yaşıyor ve çoğalıyoruz? Bu sorunun cevabını basitçe “Vücudumuzdaki Detoks sistemleri sayesinde” diye verebiliriz.

Genelde “Detoks sistemlerimiz hakkında ya hiçbir şey bilmeyiz ya da çok az şey biliriz”. Vücudumuzda hiçbir işlem şansa bırakılmamıştır ve rastgele olmaz. Aynı şekilde hiçbir hastalık da tesadüfen ya da kolayca ortaya çıkmaz.

Bedenimiz içinde olup bitenler hakkında basitçe fikir sahibi olarak, “görevlerini zorlaştırmamak ya da destek olabilmek için, birazcık emek vererek detoks sistemlerimiz ve toksin kaynakları hakkında” kısaca bilgi sahibi olmamız, sağlık durumumuzu ve yaşam kalitemizi olumlu yönde mutlaka etkileyecektir. Sağlığınızın kıymetini anlamak için hasta olmayı beklemeyin…

Doğum günüm olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının sağlık bilincimizin artmasına vesile olması dileğiyle….

Saygılarımla

Ümit Yurtkuran

Not: Toksin kaynakları hakkında detaylı bilgiyi “Kanserle Savaşırken Öğrendiklerim” de bulabilirsiniz.

imzamiz

Ayrıca bunu da okuyabilirsiniz

…………………………………………………………………..……………………………………………… HEMEN BİZE YAZIN:  

İÇİMİZDEKİ SESSİZ VE ÖLÜMCÜL TEHLİKE KRONİK İNFLAMASYON (4) NEDENLERİ…

Eğer proinflamatuar gıdalarla beslenme şekli terkedilip, antioksidan özelliği fazla gıda alımı artırılarak bağışıklık sistemi güçlendirilip ...

one Yorum

  1. Abdulkerim kahraman

    Nice hayırlı yıllara ???

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir