Anasayfa / 1.SAYFAYA DA EKLE / KRONİK İNFLAMASYONA KARŞI YAPABİLECEKLERİMİZ

KRONİK İNFLAMASYONA KARŞI YAPABİLECEKLERİMİZ

Kronik inflamasyona neden olan biyokimyasal süreçler henüz tam olarak anlaşılamamış olsa da, tedbir olarak neler yapabileceğimiz bilim insanları tarafından ortaya konmuştur. Aşağıda özet olarak yazmaya çalıştığım faktörlere dikkat edilmesi halinde kronik inflamasyonun oluşması büyük oranda önlenecektir.

*Bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak ve zayıflatmamak için gerekenleri yapın. (Kanserle savaşırken Öğrendiklerim de bağışıklık sistemi ile ilgili bölümü inceleyin.)

*Kabız olmamaya azami dikkat edin. (Sindirim sistemiyle ilgili bölümü inceleyin.)

*Kilo almamaya çalışın. Özellikle karın ve kalça bölgelerindeki yağ hücreleri pro inflamatuardır.

*Pek çok anti inflamatuar (iltihapla savaşan) vitaminler, mineraller ve fito nutrientler içeren (canlı) taze meyve ve sebzelerden (özellikle koyu renkli olanlarından) mevsiminde olmasına özen göstererek bolca tüketin.

*Fabrikasyon gıda takviyeleri yerine, anti inflamatuar çiğ fındık, badem, ceviz gibi kuru yemişler tüketin.

*Şeker ve şekerli ürünleri, rafine tuzu, pastörize süt ve pastörize süt ürünlerini, işlenmiş buğdaydan yapılan hamur işlerini ve trans yağları hayatınızdan çıkarın. Bunların tamamı da pro inflamatuar gıda maddeleridir.

*Hayvansal proteinleri büyük ölçüde azaltın. Özellikle bol miktarda ilaç ve hormon kullanılarak kapalı alanlarda yetiştirilen hayvanlardan elde edilen fabrikasyon ürünleri tüketmemeye özen gösterin.

*Margarinler gibi pro inflamatuar yapay yağlar yerine, omega-3 yağ asidi ihtiva eden anti inflamatuar tereyağı, sıkma zeytin yağı, fındık yağı, susam yağı, keten tohumu yağı veya Hindistan cevizi yağı gibi doğal yağlar tüketmeye çalışın.

 *Mümkün olduğu kadar daha az işlenmiş gıda tüketmeye çalışın. (Bilinçli beslenme için; (Kanserle Savaşırken öğrendiklerim de) beslenme bölümünü inceleyin.)

*Glisemik indeksi yüksek karbonhidratlar tüketmeden kaynaklanan hızlı kan şekeri yükselmelerini önleyin. (Glisemik indeksle ilgili bahsi inceleyin.)

*İçki, sigara ve diğer toksinleri hayatınızdan olabildiğince çıkarın. (Toksinlerle ilgili bölümü inceleyin.)

*Kafanızdan kötü duygu ve düşünceleri uzaklaştırın. Kafanızı iyi ve faydalı işler için kullanın. (Duygu ve düşüncelerle ilgili bölümü inceleyin.)

*Stres kaynaklarınızı azaltın veya stres yönetimini öğrenin. (Stresle ilgili bölümü inceleyin.)

*Patojen bakteri veya virüslere bağlı olarak gelişebilecek kronik enfeksiyonlara engel olmaya çalışın.

*Düzenli fiziksel aktivite yapmaya çalışın. En azından düzenli yürüyüşleri alışkanlık haline getirin. (Fiziksel aktivite bölümünü inceleyin.)

*Düzenli uyumaya çalışın. Yapılan araştırmalarda uykusuzluğun inflamatuar göstergelerini %40 ile %60 oranında artırdığı tespit edilmiştir. (Uyku bahsini inceleyin.)

*Mümkün olduğu kadar güneş ışığından yararlanmaya çalışın. (Güneş ışığıyla ilgili bölümü inceleyin.)

*Kısaca “Kanserle Savaşırken Öğrendiklerim’i baştan sona bir gurme titizliğiyle, gerekirse tekrar tekrar dikkatlice okuyarak uygulamaya çalışın.”

Yazılanların yarısından biraz fazlasını uygulamanız halinde pek çok hastalıktan uzak olacağınızdan emin olabilirsiniz.

Cuma gününün sağlık bilincimizin çoğaltılmasına vesile olması dileğiyle.

Saygılarımla,

Ümit Yurtkuran

imzamiz

Ayrıca bunu da okuyabilirsiniz

…………………………………………………………………..……………………………………………… HEMEN BİZE YAZIN:  

İÇİMİZDEKİ SESSİZ VE ÖLÜMCÜL TEHLİKE KRONİK İNFLAMASYON (4) NEDENLERİ…

Eğer proinflamatuar gıdalarla beslenme şekli terkedilip, antioksidan özelliği fazla gıda alımı artırılarak bağışıklık sistemi güçlendirilip ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir