Anasayfa / 1.SAYFAYA DA EKLE / PARANIZLA ZEHİRLENMEYİN…

PARANIZLA ZEHİRLENMEYİN…

Günlük beslenme düzenimiz içerisinde farkında olmadan aldığımız toksik maddelerin en önemlilerinden birisi de, “yiyeceklerde kullanılan kimyasal katkı maddeleridir.” Bu maddeler günlük tüketime sunulan market ürünlerinin rengini güzelleştirmek, lezzetini artırmak veya satış anına kadar bozulup çürümelerini önlemek, yani raf ömrünü uzatmak için kullanılan kimyasal katkı maddeleridir.

Bazı araştırmalar sonucu günümüz tüketim alışkanlıklarına göre beslenen insanların, farkında olmadan “her gün vücutlarına (ortalama) aldıkları kimyasal katkı madde sayısı iki bin çeşidin üzerindedir.”

Yüzlerce yiyecekle birlikte farkında olmadan aldığımız kimyasal katkı maddeleri ile ilgili en büyük tehlike; bu maddelerin sağlığımız üzerindeki zararlı etkileri araştırılırken, “tek tek test edilerek etkilerinin incelenmesidir.” Halbuki biz bu katkı maddelerini tek tek değil kombinasyonlar halinde tüketiriz.

Katkı maddelerinin “kombine alınması halinde ortaya çıkacak zararlı etkileriyle ilgili neredeyse hiç bir araştırma yapılmamıştır.” Halbuki bu günkü beslenme tarzıyla her gün kimyasal katkı maddelerinin pek çok farklı kombinasyonuna maruz kalmaktayız ve bu durum “çok tehlikeli bir kimya deneyinden” farklı değildir.

Bu günkü şartlarda bu tehlikeden tamamen kurtulmamız mümkün değil gibi. Ancak zararını minimuma indirebilmek için, “hazır gıda tüketimini en aza indirmeniz de, özellikle çocuklarınızı abur cuburlardan uzak tutmanızda” fayda olduğunu bilmenizi isterim.    

Allah’ın bizleri dünya da kazanmış görünüp de, Ahiret de kaybedenlerden eylememesi ve Cuma gününün sağlık bilincimizin çoğaltılmasına vesile olması dileğiyle…

Ümit Yurtkuran

imzamiz

Ayrıca bunu da okuyabilirsiniz

…………………………………………………………………..……………………………………………… HEMEN BİZE YAZIN:  

İÇİMİZDEKİ SESSİZ VE ÖLÜMCÜL TEHLİKE KRONİK İNFLAMASYON (4) NEDENLERİ…

Eğer proinflamatuar gıdalarla beslenme şekli terkedilip, antioksidan özelliği fazla gıda alımı artırılarak bağışıklık sistemi güçlendirilip ...

2 Yorum

  1. Ecz.Feyza Nur

    Güzel bir tespit, maalesef hastalara en basitinden melisa ile papatyayı bir arada çay olarak önerdiğimizde etkileşimlerinden korkup sorarken aynı insanların bu denli hazır gıda ve toksini kontrolsüzce tüketmesi can sıkıcı bir sorun.En yakın zamanda ön yargıların aşılması umuduyla…

    • inşallah bitkiler üzerindeki olumsuz ön yargılar tez zamanda ortadan kalkar. Söylediğiniz gibi insanlar bitkilerden korktukları kadar kimyasal katkı maddelerinden korkmuyor. Feyza hanım ilginiz için çok teşekkürler…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir