Anasayfa / 1.SAYFAYA DA EKLE / SAĞLIĞIMIZ İÇİN DÜŞÜNCELERİMİZ YEDİKLERİMİZ KADAR ÖNEMLİDİR

SAĞLIĞIMIZ İÇİN DÜŞÜNCELERİMİZ YEDİKLERİMİZ KADAR ÖNEMLİDİR

Değerli arkadaşlar, sitemiz saldırıya uğradığı için yaklaşık 5 gün yayın yapamadık. Bu nedenle Cuma günü yayınlamayı düşündüğüm makaleyi bugün yayınlıyorum, bilgilerinize…   Düşüncenin nasıl oluştuğunu dair kesin bir bilgi olmamakla birlikte, irademizin kontrolü altında olduğu bilinmektedir. Yani bilinçli olarak düşüncelerimizi kontrol ederek, istediğimiz gibi şekillendirmemiz mümkündür.

Kesin olarak bilinen bir şey daha var ki düşüncelerimiz ile fizyolojik yapımız arasında çok sıkı bir ilişki vardır. Bazen aklımızdan geçirdiklerimiz sağlığımız açısından yediklerimizden içtiklerimiz den çok daha fazla önemli olabilir. Çünkü düşündüğümüz, kafamıza taktığımız her şey, hücrelerimizde olup biten tüm olayları etkiler.

Beyin bütün vücudun patronu ve yöneticisidir, ancak düşüncelerimiz de beynimiz üzerinde doğrudan etkilidir. Neyi düşünür ve gönülden istersek, beynimiz vücudumuza o yönde komutlar gönderir. Çünkü beyin düşüncenin sanki bir aracı gibidir. Düşüncemizi olumlu yönde değiştirerek, bu aracın gücünü olağanüstü şeyler üretmek için kullanıp, hayatımızı istediğimiz gibi değiştirmemiz mümkündür.

Bir insanın yapamam diye kendisini şartlandırdığı herhangi bir işte başarılı olabilmesi mümkün değildir. Aynı şekilde, bu işi mutlaka başaracağım diyerek kesin bir inançla kararlı bir şekilde başladığımız herhangi bir işte de başarısız olma ihtimalimiz yok gibicir.

Modern bilim iyimser ya da karamsar olma durumuna göre salgılanan düşünce kimyasallarının, sağlığımız, becerilerimiz ve öğrenme kabiliyetiniz üzerinde sanılandan çok daha fazla etkili olduğunu, kötümserlik halinde salgılanan düşünce kimyasallarının toksin kaynağı olduğunu bilimsel olarak ispat etmiştir.

Bu nedenle hayatımızı ve hayatımızdakileri ilgilendiren her konuda, negatif düşünceleri kafamızdan tamamen atacağımız gibi, sorumluğunu aldığımız besleyip büyütdüğümüz çocuklarımıza da olumsuz düşünmemeleri konusunda kesin bir tavırla örnek olmalıyız.

Sürekli hayatımızdan şikayet ederek, onlara umutsuzluğu ve çaresizliği öğretmek yerine, geleceğe hep umutla bakmalarını tavsiye ederek, emek vermeleri halinde mutlaka başarılı olacakları konusunda cesaretlendirmeliyiz. Kısaca düşüncelerimizi değiştirerek hayatımızı değiştirebileceğimiz den emin olabilirsiniz.

Saygılarımla,

Ümit Yurtkuran

imzamiz

Ayrıca bunu da okuyabilirsiniz

…………………………………………………………………..……………………………………………… HEMEN BİZE YAZIN:  

İÇİMİZDEKİ SESSİZ VE ÖLÜMCÜL TEHLİKE KRONİK İNFLAMASYON (4) NEDENLERİ…

Eğer proinflamatuar gıdalarla beslenme şekli terkedilip, antioksidan özelliği fazla gıda alımı artırılarak bağışıklık sistemi güçlendirilip ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir