Anasayfa / 1.SAYFAYA DA EKLE / HER PROSTAT BÜYÜMESİ KANSERMİ.? (1)

HER PROSTAT BÜYÜMESİ KANSERMİ.? (1)

Prostat (normalde) 18 – 20 gram ağırlığında küçük boy ceviz büyüklüğünde, sadece erkek üreme ve boşaltım sisteminde yer alan bir dış salgı bezidir. Aynı zamanda cinsel hayatımızı çok yakından ilgilendiren, tamamlayıcı etkileri olan ikincil derecede seks organımızdır.

İdrar kesesinin altında, rektumun üst kısmında yer alır ve idrar borusunu çepeçevre sarar. En önemli görevi “spermleri koruyan, yaşamaları için gerekli ortamı sağlayan ve hareketlerini kolaylaştıran sıvının (meninin) %95’ini salgılamak ve depolamaktır.” Tarifinden de anlaşılacağı gibi “prostat bir hastalık değil küçük ama önemli bir organımızdır.

Ancak çeşitli nedenlerle büyümesi sonucu ortaya çıkan birçok problem nedeniyle erkeklerimizin pek çoğu prostatı bir hastalık olarak bilir. Prostatla ilgili mevcut, pek çok makale ve kitaplarda “prostat bezinin diğer sebeplerin yanında yaşa bağlı olarak kendiliğinden büyüdüğü varsayılır.” Yani “erkeklerin neredeyse tamamı iyi huylu prostat büyümesine mahkûmmuş” gibi bir algı oluşturulur.

Halbuki “prostat yaşa bağlı olarak kendiliğinden büyüyor olsaydı, erkeklerin 8son verilere göre) yetişkin erkeklerin 12 de birinde değil tamamında büyüme olması gerekirdi.” Ayrıca “vücudumuzda herhangi bir organımızın kendiliğinden bozulması yahut işlevini yitirmesi mümkün değildir.” Çünkü “tüm vücudumuz hücre bazında kendisini sürekli yenilemekte ve canlılığını bu şekilde sürdürmektedir

İnsan vücudunda “hayatımızın birçok döneminde (yaptığımız) yaşam tarzı ve beslenme hatalarına bağlı olarak,” çeşitli toksinler birikir ve enfeksiyonlar oluşur. Vücudun birçok organından farklı olarak “enfeksiyon gelişen prostat şişer ve büyür ve idrar yoluna baskı yaparak işemeyi zorlaştırır.” Maalesef bu büyümenin altında da “öncelikle iyi ya da kötü huylu kanser ihtimali” akla gelir.

Halbuki “ani ve sık sık idrara çıkma ihtiyacı, gece idrara kalkma sıklığının artması, kesik kesik veya damla damla idrar yapma, idrar kesesini tam boşaltamama hissi, idrar kaçırma, idrar debisinde azalma, idrar yapmaya başlarken zorlanma, ağrılı erken boşalma, zayıf ereksiyon (sertleşme problemi) ve kısırlık gibi şikayetlerin tamamında öncelikle toksin ya da enfeksiyon nedeniyle prostat büyümesini akla getirmelidir.”

Zührevi hastalıklar, tek eş dışında yapılan korunmasız cinsel ilişki, içki, sigara, aşırı kilo ve ayakların üşütülmesi başta olmak üzere, daha birçok nedenle prostat büyümesi gerçekleşebilir.” Bu nedenle “prostat şikayetleri başladığında ilk akla gelen sebep kanser olmamalıdır.”

Ancak “bağışıklık sisteminin aşırı zayıflaması, gelişen enfeksiyonun kronikleşerek hücrelerdeki biyolojik düzeni bozması ve tümör oluşumuna neden olması ya da prostat da biriken zehirli maddelerin (toksinlerin) çoğalmasının prostat kanseri gelişimine zemin hazırlayabileceği de” unutulmamalıdır.

Sağlık bilincimizin değişmesine katkı sağlaması umuduyla…

Not: Uzun yazıların okunmaması nedeniyle “Prostat büyüme SEBEPLERİ detaylı olarak gelecek makalede.

Ümit Yurtkuran

imzamiz

Ayrıca bunu da okuyabilirsiniz

…………………………………………………………………..……………………………………………… HEMEN BİZE YAZIN:  

İÇİMİZDEKİ SESSİZ VE ÖLÜMCÜL TEHLİKE KRONİK İNFLAMASYON (4) NEDENLERİ…

Eğer proinflamatuar gıdalarla beslenme şekli terkedilip, antioksidan özelliği fazla gıda alımı artırılarak bağışıklık sistemi güçlendirilip ...

2 Yorum

  1. Merhabalar,

    Öncelikle yaşanmış olayları ve tecrübelerinizi ve onca yıllık birikiminizi İnsanlığa hizmet amaçlı kitap haline alıp paha biçilemez Eserinizi ücretsiz yayınlamış olduğunuz PDF için çok çok teşekkür ederim 2 kere soluksuz okudum ve 2 nci sinde dahi bazı kaçırmış olduğum bölümleri hayretler içerisinde nasıl kaçırmış olabilirim diye yetinmeyip kitabınızı alıp bu sefer, hepsi önemli olsa da akılda kalıcı olması için altını çizerek tekrar okuyacağım.

    İnsanlarımızın maalesef okuma alışkanlıkları olmadığından, yakın zaman da babamdan dolayı yaşamış olduğum kötü tecrübeyi anlatarak doğru yola sevk etmeye çalışsam da nafile olduğunu üzülerek görmekteyim.
    elimden geldiğince PDF inizi herkese gönderiyorum, kazara biri okurda faydalanır diye. şikayeti olan insanlara hemen şu şu bölümde onun hakkında açıklama var desem de, ne alışkanlıklarından nede şikayetlerinden vazgeçmemektedirler.

    Kendim dört dörtlük olmasa da elimden geldiğince yerine getirmeye çalışmaktayım. Cenabı Allahı’ın biçtiği ömür dolana kadar usanmadan sıkılmadan insanların suratına vura vura 🙂 müsadeniz olursa PDF i yaymaya devam edeceğim.

    Vermiş olduğunuz tüm emekler için sonsuz teşekkürler.

    Saygılarımla.

    • Esat bey gösterdiğiniz iyi niyet ve azminiz için teşekkür ediyorum. Dedikleriniz doğru, maalesef insanımız okumayı araştırmayı sevmiyor ama bir avuç da olsak biz sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz inşallah…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir