Özellikle “gelişmiş ülkelerin tamamın da insanlar açlıktan ölüyor.” Çünkü insanlar beslendiğini zannederek, yanlış şekilde yanlış gıdaları tıka basa tüketiyor. Günümüzde zenginlerin de, fakirlerin de beslenme tarzı hücrelerimizin biyolojik ihtiyacını karşılayacak durumda değil. Biz imkansızı başarmaya, hücrelerimizin ihtiyacı olan mikro gıdaları karşılamayan bir beslenme tarzıyla sağlıklı yaşamaya çalışıyoruz.
Her gün tıka basa yemekten karınlarımız tok, göbeklerimiz şişkin olsa da, (bizi hastalıklara karşı savunmasız bıraktığı için,) yanlış beslenme tarzı ve diğer hatalarımız en önemli hastalık nedenlerimiz dir. Ancak çeşitli sağlık sorunları yaşamaya başladığımızda, “gerçek sebepleri hep gözardı ederek, suçu virüslere, bakterilere, mantarlara, yaşlanmaya veya kusurlu genlere” atıyoruz.
Tarihin hiçbir döneminde hiç kimse, günümüzdeki kadar yanlış ve yapay gıdalarla beslenmemişdir. Bu kadar çok toksine maruz kalmamış veya (bizim normal olduğunu sandığımız) bugün ki gibi yanlışlarla dolu bir yaşam tarzını ömür boyu sürdürmemiştir.
Bilerek veya bilmeyerek yaptığımız tüm bu yanlışlar, özellikle gelişmiş ülkelerde pek çoğu çözümsüz kabul edilen genetik, kronik veya dejeneratif hastalıklarla, şişmanlık salgınına yol açmış ve insanları (öğretilmiş) çaresizliğe mahkum etmiştir.
Ancak “bilmeniz gerekiyor ki; kilolu olmak, sağlığımızın her gün daha kötüye gittiğini görmek ya da kısa ve yaşam kalitesi çok düşük bir ömür geçirmek kesinlikle kaderimiz değil.” Geleceğimiz, kendiniz ve aileniz için sorumluluk alın ve bir an önce harekete geçin. Yanlışlarınızı fark ederek doğru beslenme şeklinizi ve hayat tarzınızı belirleyin.
Bizim yapmamız gereken şey yanlış beslenme ve yanlış hayat tarzı ile vücudumuzun işini zorlaştırmak yerine, doğruları öğrenip uygulayarak ona yardımcı olmaktır. Gerekenleri yapmamız halinde, vücudumuzun fabrika ayarları gereği, bizi nasıl sağlıklı tutacağını ve kilomuzu nasıl kontrol edeceğini gayet iyi bildiğini göreceksiniz.
Vücudumuzu azıcık tanıyıp yaratıcısına güvenmeniz halinde, ne kadar muazzam sistemlerle donatılmış olduğuna, hasta olup bizi yarı yolda bırakmamak için nasıl bir mücadele verdiğine şaşacaksınız. Örneğin canlılığımızın devamı için (normal şartlarda) vücudumuzda saniye de 10.000.000 hücremiz yenilenmektedir…
Sağlık anlayışımızın değişmesine katkı sağlaması umuduyla, iyi hafta sonları…
Ümit Yurtkuran