Anasayfa / 1.SAYFAYA DA EKLE / SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN NELER YAPALIM… (19)

SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN NELER YAPALIM… (19)

BESLENME YANLIŞLARIMIZI DEĞİŞTİRMEK İÇİN NELER YAPALIM…

*Fiyat artışlarını fırsata dönüştürerek dışarda yemek yemeyi minumuma indirin. Özellikle lüks restoranlarda siparişinizi garsonların yönlendirmesine izin vermeyin. Ne yiyeceğinizi kendi tercihlerinizle belirleyin.

*Yemeklerinizi sadece (gerçekten) ihtiyacınız olduğunda ve sakince yemeye zaman ayırabileceğiniz saatlerde tüketmeye çalışın. Kesinlikle acele ile hızlı hızlı yemeyin. Lokmalarınızı küçültün ve çok çiğneyin.

*Hasta iken özellikle ateşiniz veya akut ağrınız varken katı, sindirimi zor gıdalar tüketmeyin.

*Kendinizi duygusal olarak üzüntülü, stresli, zihinsel olarak yorgun, sinirli veya endişeli hissediyorsanız yemek yemekten kaçının. Çünkü böyle zamanlarda sindirim sistemi kendisini kapatır, mideye gelen her şey öylece kalır ve çürüyerek asit ve toksin üretip durumunuzu daha da kötüleştirir.

*Yemek yerken yapmanız gereken şeyin, kalori saymak veya belirli bir diyet programı uygulamak değil, trofoloji kurallarına göre birbirine uygun, gerçek, mikro gıda açısından dolu ve özellikle canlı gıdalar tüketmek olduğunu bilin.

*Bütün beslenme programlarınızda mevsimleri ve iklimleri dikkate alın. Yazın sıcakta serinletici sebze ve meyveler, kışın soğukta da ısıtıcı karbonhidratlar ve proteinler yemeye çalışın.

*Günlük yemek yerken öğünlerinizi mümkün olduğu kadar basit tutun. Aynı öğünde yiyecekleri fazla karıştırmayın ve bunları da yiyeceklerin birbirleriyle etkileşimini inceleyen bilim dalı olan “trofoloji kurallarına göre” bir araya getirmeye çalışın.

*Yaşam tarzınıza ve çalışma alışkanlıklarınıza uygun yiyecekler seçin. Eğer her gün ağır bir işte çalışmıyorsanız veya yorucu fiziksel aktiviteler yapmıyorsanız, hayvansal protein ve yağlı yiyeceklerle beslenmeyin. Çünkü yediklerinizin çoğu yeni kas ve bağdokusu oluşumunda kullanılmak yerine, bağırsaklarınızda çürüyüp vücudunuzu zehirleyecek toksinler haline gelebilir.

*Eğer çok fazla zihinsel iş yapıyorsanız beyin enerjisi sağlamak üzere doğal kompleks karbonhidratlar yemeniz daha faydalıdır. Fakat mısır şurubu, rafine beyaz şeker ve nişasta ağırlıklı yapay tatlılardan uzak durmanız gerektiğini de unutmayın.

(Konunun devamı gelecek)

Oruçlu günlerimizin sağlıklı anlayışımızın değişmesine vesile olması dileğiyle…

Ümit YURTKURAN

imzamiz

Ayrıca bunu da okuyabilirsiniz

…………………………………………………………………..……………………………………………… HEMEN BİZE YAZIN:  

İÇİMİZDEKİ SESSİZ VE ÖLÜMCÜL TEHLİKE KRONİK İNFLAMASYON (4) NEDENLERİ…

Eğer proinflamatuar gıdalarla beslenme şekli terkedilip, antioksidan özelliği fazla gıda alımı artırılarak bağışıklık sistemi güçlendirilip ...

2 Yorum

  1. Ümmiye senem

    Ümit bey bilinçlenmemiz sağladığınız için Allah razı olsun sizden

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir