Anasayfa / 1.SAYFAYA DA EKLE / HASTALIKLARDAN KORKARAK KİMSE İYİLEŞEMEZ

HASTALIKLARDAN KORKARAK KİMSE İYİLEŞEMEZ

Günümüz de “en büyük sermayesi korku olan modern sağlık sistemi,” İnsanları çok çeşitli algı operasyonlarıyla; “çok karmaşık, anlaşılması çok zor ve gizemli tedavisi olmayan binlerce hastalığın var olduğuna” inandırmıştır.

“Genetik, kronik veya dejeneratif” gibi etiketlerle isimlendirilmiş” hastalıklar karşısında çaresizlik öylesine etkili öğretilmiştir ki, “hiç kimse acı çekerek aylarca hatta yıllarca hem tedavi edildiğini zannedip hem de tedavisi yok denen hastalıklar nedeniyle yavaş yavaş tüketilerek ölmeyi yadırgamıyor” bile.

Tam bir teslimiyetle (DSÖ’nün hazırladığı protokollerin dışına çıkmamak üzere hareket eden) Doktorlarımız tarafından söylenilen her şeyin, yüksek ücretler karşılığında yapılmasına rıza gösterip, ilaç diye verilen (sayısız yan etkileri olan) her türlü kimyasalı hiç tereddütsüz kullanıp, sonunda ise kaderimiz böyleymiş diyerek, “biz insanların kaderini kendi çabalarına bağlı kıldık” diyen İsra suresi 13. ayeti hiç aklına bile getirmeden, mistik bir havada ölüme teslim oluyor.

Ne gariptir ki bu durum hiç kimse tarafından yadırganmıyor bile. Çünkü “hastalıkların anlaşılmaz ve çok zor olduğu sürece,” çözümü nün de çok zor hatta imkansız olacağına (maalesef) doktorlar dahil herkes inandırılmıştır.

Sayısız hastalığın varlığından bahsedilirken; insanların yaşam tarzı, psikolojik durumu, beslenme şekli, sindirim sisteminin çalışma düzeni, bağırsak florası, muhatap olduğu toksinlerin etkileri, inflamasyon nedenleri ve mikro gıda yetersizlikleri gibi hastalık nedeni olan faktörlerden hiç bahsedilmez. Fabrika ayarlarımız gereği “vücudumuzun kendi kendini yenileme becerisi” hiç dikkate alınmaz, gündeme bile getirilmez.

Çaresizlik ve ölüm korkusunun etkisiyle (her şartı en başından kabullenerek) bu sisteme teslim olup, sadece (semptomların) hastalık belirtisi olan (ağrı, ateş, hazımsızlık, ödem, tansiyon, şeker gibi) şikayetlerimizin geçici olarak ortadan kaldırılarak, asıl hastalığın maskelenmesine izin vermek yerine, vücudumuzu cep telefonumuz kadar tanıyarak, hastalık nedenlerini ortadan kaldırarak hiç hasta olmamak daha akıllıca olacaktır…

Cuma gününün yeni umutlara vesile olması dileğiyle…

Ümit Yurtkuran

imzamiz

Ayrıca bunu da okuyabilirsiniz

…………………………………………………………………..……………………………………………… HEMEN BİZE YAZIN:  

ÇOCUKLARIMIZI HASTALIKLARDAN KORUMAK İÇİN…

Çocuk ve torun sahibi olan veya olma ihtimali olan tüm okuyucularıma “yediklerimiz ve içtiklerimizin sağlığımız, ...

2 Yorum

  1. İlyas ÇELİK

    Selâmün aleyküm Ümit Bey kardeşim.

    Bir arkadaşımın beni de dahil ettiği bir yazışma grubu üzerinden, “Hastalıklardan korkarak kimse iyileşemez” başlıklı makalenizi okudum. Daha önce de bir video/sunum olarak hayat hikayenizi dinlemişdim.

    Anadolu irfânının iyi bir temsilcisisiniz mâşâallah.

    Çok kıymetli bilgileri, bizatihî yaşayıp tecrübe ederek derleyip, birde bu tecrübenizi diğer insanların faydasına sunmanız fevkalâde kıymetli ve hayırhah bir yaklaşım. Allah Teâlâ Sizden razı olsun.

    Sizlere, sevdiklerinize ve tüm (çok daha fazla yanlış beslenme ve yaklaşımlarla kendini çaresizlik girdâbına yuvarlamış) insanlarımıza idrâk, şuûr, âfiyet ve hayırlı uzun ömürler temennî ediyorum Yüce MEVLÂ’dan.

    Selâm Hidâyete tâbi olanlar üzerine olsun efendim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir