Anasayfa / MAKALE ÖZETLERİ / VÜCUT VE RUH SAĞLIĞIMIZ İÇİN BAĞIRSAK FLORASINI DÜZELTELİM

VÜCUT VE RUH SAĞLIĞIMIZ İÇİN BAĞIRSAK FLORASINI DÜZELTELİM

Bağırsak Florası bozukluğuna çözüm bulmak için; öncelikle “bağırsak florasına zarar veren faktörlerin” ortadan kaldırılarak “kalın bağırsağın temizlenmesi”, beslenme yanlışlarının düzeltilerek “probiyotik ve prebiyotik yiyeceklerin” dikkate alındığı doğru ve düzenli beslenme alışkanlıkları edinilmesi şarttır.

Probiyotik özellikle kabızlık problemi olanlar arasında çok sık kullanılan popüler bir kelimedir. Ancak “Prebiyotiklerin” ne olduğu ve ne işe yaradığı pek dikkate alınmaz hatta hiç konuşulmaz.

Halbuki bu ikisi ayrılmaz bir bütündür. Özellikle sindirim sistemimiz söz konusu olduğunda probiyotikler de prebiyotikler de farkına çok geç vardığımız, önemlerini anlamakta çok geç kaldığımız, ancak mutlaka dikkate almamız gereken son derece önemli sağlık belirleyicileridir ve kısaca da olsa ikisi hakkında da mutlaka bilgi sahibi olmamız şarttır.

Çünkü “Probiyotikler olmadan prebiyotikler bir işe yaramaz, prebiyotikler olmadan da probiyotikler görevini yerine getiremez”. Bunlar düzenli çalışmadığı vakit ise sağlıklı bir sindirim ve sağlıklı bir hayat mümkün değildir.

Makalenin tamamını okumak için; http://umutagaci.com/?p=2297

imzamiz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir