Anasayfa / 1.SAYFAYA DA EKLE / SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN NELER YAPALIM… (9)

SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN NELER YAPALIM… (9)

Bilimsel olarak yapılan bu çalışmalarda, göstermiştir ki duanın performansımız, psikolojimiz, genel sağlığımız, ruhsal ve fiziksel hastalıklar üzerinde iyileştirici etkisi olduğu, özellikle bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri olan birçok hormonunun salgılanmasını desteklediği bir gerçektir.

Ancak bu çalışmalar hiç olmasa bile duanın yani insanın kendisini tek yaratıcısı olan sonsuz kudret, kuvvet, rahmet ve merhamet sahibi Allah’a yakın hissederek Rab’bine teslim olması ile kendisini daha güçlü hissederek rahatladığını, psikolojisinin düzeldiğini dua eden herkes bilir.

Ayrıca bu şekilde davranmanın birçok stres kaynağının ortadan kaldırılmasına, psikolojik durumunun düzelmesine, kafasındaki korku, endişe ve umutsuzluk gibi olumsuz düşüncelerden kurtulmasına destek olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir.

Alexis Carrel’in Dua kitabında dediği gibi, “hiçbir insan karşılığını almadığı bir dua etmemiştir.” Allah yapılan her duaya mutlaka icabet etmiş, ancak neticeyi dua edenin hayrına olacak şekliyle gerçekleştirmiştir.

Yeter ki dua ederken, “acımasız, taş gibi sertleşmemiş, deniz dibindeki gözlerden uzak çöplükler gibi kirlenmemiş, Allah’a  sunabileceğimiz temizlikte, samimi, içten davranabilen, özleyen, sızlayan, ağlayabilen, sessizce feryat edebilen bir yüreğimiz” olsun

Cuma gününün sağlık anlayışımızın değişmesine vesile olması dileğiyle…

Ümit Yurtkuran

imzamiz

Ayrıca bunu da okuyabilirsiniz

…………………………………………………………………..……………………………………………… HEMEN BİZE YAZIN:  

İÇİMİZDEKİ SESSİZ VE ÖLÜMCÜL TEHLİKE KRONİK İNFLAMASYON (4) NEDENLERİ…

Eğer proinflamatuar gıdalarla beslenme şekli terkedilip, antioksidan özelliği fazla gıda alımı artırılarak bağışıklık sistemi güçlendirilip ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir