Anasayfa / 1.SAYFAYA DA EKLE / BASUR (HEMOROİD) NEDENLERİ VE ÇÖZÜMLERİ…

BASUR (HEMOROİD) NEDENLERİ VE ÇÖZÜMLERİ…

Toplumun büyük bir kesiminde oldukça sık görülen, verdiği acı ve oluştuğu bölge nedeniyle insanların yaşam kalitesinin düşmesine ve özgüven eksikliğine neden olabilen Basur (Hemoroid); Dış (Eksternal) hemoroid ve iç (İnternal) hemoroid olmak üzere iki farklı türde görülebilir.

Dış (Eksternal) Basur: Bu tip sağlık probleminde kişiler “dışkılarında kana rastlayabilirler. Otururken anüs bölgesinde şiddetli ağrı yaşanması ve bu ağrının anüsün üst kısmına doğru ilerleyen bir sancıya dönüşmesi mümkündür.” Genellikle anüste ele gelebilecek “kaşıntılı bir şişlik şeklinde” de görülebilir.

İç (İnternal) Basur: “Anüs bölgesinde ağrı, dışkıda veya tuvalet kağıdında görülen kan ve tuvalete çıkmakta zorlanma” gibi genel belirtiler iç basurda da aynen görülebilir.       

Modern Sağlık sistemi basur tedavisinde de (diğer hastalıklarda da olduğu gibi basurunda tamamen iyileştirilmesinin mümkün olmadığını belirterek) “sebepleri hiç dikkate almadan, sürekli kontroller, düzenli kimyasal ilaç kullanımı ve ameliyatla çözüm arar.”

Özellikle basurun ameliyat edilmesi hasta dışında, sağlık sisteminin içinde olan herkese fayda sağlar. Çünkü sebepler dikkate alınıp ortadan kaldırılmadığı için ameliyattan bir süre sonra basur yeniden oluşur.

BASUR NEDENLERİ

Basur nedenlerinin tamamı da “bizim hayat ve beslenme tarzımızdaki yanlışlarımız sonucudur.” Genellikle uzun süren kabızlığa ve tuvalette fazla vakit geçirmeye bağlı olarak oluşur. Dışkılama sırasında zorluk yaşanması sonucu sık sık ıkınma nedeniyle bölgedeki kan akışı fazlalaşarak damarların şişmesine ve fonksiyon bozukluğuna yol açabilir. “Damarlardaki bozulmalar sonucu kanın fonksiyon bozukluğu başlayan bölgelerde birikmesi de basur oluşumuna yol açar.”

Aynı şekilde gebelik ve benzeri durumlar da ki ıkınmalar da kalın bağırsak alanında damarların gerilip zorlanmasına, uterusun genişlemesine, damarların maruz kaldığı baskının artmasına sebep olarak basur oluşumunu tetikleyebilir. Kadınlar genellikle çocuk doğurduktan sonra ve doğum sırasında bel omurlarında ki kayma nedeniyle de basur olabilirler.

Ayrıca “çok fazla sucuk, salam, sosis gibi şarküteri ürünleri ve her türlü tatlı, kek, pasta, poğaça gibi karbonhidrat ağırlıklı beslenme, çay, kahve, fabrikasyon gazlı/gazsız yapay içeceklerin sık sık tüketimi ve anüsün uzun süreli soğuk yüzeylere temas etmesi de basur oluşunun nedenleri arasındadır.”

Basur verdiği şikayetlerin yanı sıra; “dolaşım sisteminin iyi çalışmadığının, kan damarlarının esnekliğini kaybetmeye başladığının, kanımızın sebze ve meyvelerde bulunan doğal mineraller açısından yetersizliği ve ürik asit, kolesterol, trigiliserid fazlalığı gibi nedenlerle yoğunlaşmaya başladığının bir göstergesidir.”

BASUR ÇÖZÜMÜ İÇİN NELER YAPABİLİRİZ.

-“Öncelikle bağırsak florası bozukluğu nedeniyle ortaya çıkan kabızlığa mutlaka çözüm bulun.” (Çözüm için “Kanserle Savaşırken Öğrendiklerim” PDF olarak ücretsiz indirip okuyun.)

-Kabız değilsiniz ama basur gelişmişse, midenizde gastrit, ülser varsa veya sindirim sisteminizde gelişen başka problemlere destek olması için;  

4 birim kantaron yağı, (soğuk sıkım)

2 birim susam yağı, (soğuk sıkım)

2 birim keten tohumu yağı, (soğuk sıkım)

2 birim çörek otu yağı, (soğuk sıkım)

0.1 birim kekik yağı, (distilasyon yoluyla elde edilmiş)

0.1 birim karanfil yağı, (distilasyon yoluyla elde edilmiş)

0.1 birim nane yağı, (distilasyon yoluyla elde edilmiş)

0.1 birim papatya yağı, (distilasyon yoluyla elde edilmiş)

0.1 birim adaçayı (elma) yağı, (distilasyon yoluyla elde edilmiş)

Yağları (hakiki olmaları şartıyla) belirttiğim oranlarda karıştırıp yemeklerden 20-30 dakika önce aç karnına bir-iki tatlı kaşığı veya bir çorba kaşığı için. Hem “midenizdeki gastrit, ülser gibi şikayetlerinizi ortadan kaldıracak, hem de basurun iyileşmesine katkı sağlayacaktır.” Aynı karışımı kaşıntı, yanma veya sizi rahatsız eden başka şikayetleriniz olması halinde anüs bölgenizde dışardan da uygulayabilirsiniz.

-En az iki hafta süreyle dönüşümlü olarak sadece buharda haşlanmış sebze ve taze meyve ile beslenin. Hiçbir şekilde unlu mamuller, süt ve süt ürünleri, şeker ve şekerli yiyecekler, kahve, kakao, sigara, alkollü, gazlı – gazsız yapay içecekler tüketmeyin. (Daha geniş bilgi yazdığım kitapta mevcut.)

İç veya dış fark etmez basuru ciddiye alın. Çünkü basur kişinin damar tıkanıklığı ve kolon kanserine bir adım daha yaklaştığının habercisidir.”

Sağlık anlayışımızın değişmesine katkı sağlaması umuduyla…

Ümit Yurtkuran

imzamiz

Ayrıca bunu da okuyabilirsiniz

…………………………………………………………………..……………………………………………… HEMEN BİZE YAZIN:  

İÇİMİZDEKİ SESSİZ VE ÖLÜMCÜL TEHLİKE KRONİK İNFLAMASYON (4) NEDENLERİ…

Eğer proinflamatuar gıdalarla beslenme şekli terkedilip, antioksidan özelliği fazla gıda alımı artırılarak bağışıklık sistemi güçlendirilip ...

9 Yorum

  1. Abdulkerim kahraman

    Oldukça açıklayıcı olmuş. ??

  2. Ayla kahraman

    Allah razi olsun cok guzel bilgiler paylaşiyorsunuz

  3. Selim Şafak

    Sa hocam öncelikle tecrübelerinizi bizim le paylaştığınız için çok tşk ler.Basur tedavisi için birim miktarı yazmışsınız 1 birim bir damlamı oluyor bu kısmı tam anlayamadım.Ayrıca beslenme dönüşümlü derken bir gün normal beslenme diğer gün de buharda haşlanmış sebze mi olacak.

    • A.S. Birim senin kullanacağın ölçü. ister cc, ister her hangi bir kap. Beslenme için bu sitede PDF olarak ücretsiz indirebileceğin benim kitabı oku

      • Selim Şafak

        Sa.Ümit hocam geçen Ramazan ayında yazmış olduğunuz yağları kullandım.Beslenme konusunda yalan değil dediklerinizi yapamadım fakat sadece yağların bile çok faydasını gördüm.Sizin verdiğiniz kürün sadece basur tedavisi değil genel anlamda sağlık açısından çok önemli olduğuna inanıyorum.Yağları kullandığımda sanki vücûdum tamir oluyormuş gibi hissettiriyor müthiş bir rahatlık veriyor.Bu kürü 3 ayda bir yapsam bir sakıncası olurmu acaba

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir